Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi

Aileler İçin "Üstün Yetenekli Çocuğumun Duygularını Anlamak" Semineri

ÇOMÜ Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 2021 yılı etkinliklerinin ilki olan, "Üstün Yetenekli Çocuğumun Duygularını Anlamak" çevrimiçi semineri, üstün yeteneklilerin anne-babalarına yönelik olarak, 24.02.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretim Üyesi ve ÇOMÜ UYUM Müdürü Dr. Defne YILMAZ tarafından sunulan ve iki saat süren seminere, anne-babalar yanında psikolojik danışmanlar ve öğretmenlerin de ilgi gösterdiği görüldü.

ÇOMÜ Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 2021 yılı etkinliklerinin ilki olan, "Üstün Yetenekli Çocuğumun Duygularını Anlamak" çevrimiçi semineri, üstün yeteneklilerin anne-babalarına yönelik olarak, 24.02.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ÇOMÜ UYUM Müdürü Dr. Defne YILMAZ tarafından sunulan seminere, yurt içi ve yurt dışından anne-babalar yanında, psikolojik danışmanlar ve öğretmenlerin de ilgi gösterdiği görüldü.

İki saat süren seminerin ilk kısmı Dr. Defne YILMAZ'ın konu ile ilgili sunumuna ayrıldı. Sunuda, üstün yeteneklilerin gelişiminin bir bütün olarak dikkate alınmasının ve onların ne yaşadıklarının anlaşılmasının önemi ve gereği, duygularının bebeklikten itibaren tüm yaşamlarını,eğitim ve kariyer planlarını da etkileyecek temel boyutlar olduğu vurgulandı. Üstün yeteneklilerin farklı gelişim dönemlerinde yaşayabilecekleri yaygın sorunlara ve bu sorunların önlenmesi ve azaltılması için erken yaşlardan itibaren ailede alınabilecek önlemlere değinildi.

Seminerin ikinci kısmında ise katılımcıların soruları cevaplandı ve anne-babalar ve uzmanların paylaşımlarına yer verildi. Farklı yaşlarda üstün yetenekli çocukları olan anne-babaların yaşadıkları benzer endişeler ve uyguladıkları çözüm yolları üzerine paylaşımlarda bulunuldu.