Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi

Ankara İDV Bilkent Okulları'nda "Öğretmenlerin Sınıf İçerisinde Üstün Yetenekli Öğrencileri Tanıması ve Desteklemesine Yönelik Etkinlikler" Eğitimi

07-08 Kasım 2019 tarihlerinde, Merkezimiz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Defne YILMAZ tarafından, Ankara İhsan Doğramacı Vakfı İlkokul ve Ortaokulu öğretmenlerine yönelik olarak, Öğretmenler İçin Zenginleştirilmiş Öğretim Programı Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.

07-08 Kasım 2019 tarihlerinde, Merkezimiz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Defne YILMAZ tarafından, Ankara İhsan Doğramacı Vakfı İlkokul ve Ortaokulu öğretmenlerine yönelik olarak, Öğretmenler İçin Zenginleştirilmiş Öğretim Programı Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.  İDV Bilkent Okulları ilkokul, ortaokul ve uluslararası öğretmenleri için ayrı oturumlar halinde gerçekleştirilen çalıştayda, tüm öğrencileri kapsayıcı uluslararası zenginleştirilmiş öğretim programlarını etkin biçimde uygulana İDV Bilkent Okulları'nda üstün yetenekliler için uygulanabilecek zenginleştirme programının içeriği ve hazırlanmasına yönelik konulara yönelik uygulamalar yapılmıştır. Bu yönde, üstün yeteneklilerin eğitiminde öncelikli konular olan Üstün Yeteneklilerin Fark Edilmesi ve Çok Yönlü Tanınması, Üstün Yeteneklilerin Belirlenmesinde Kullanılacak Yöntemler, Üstün Yetenekliler İçin Öğretim Programları ve Uygulamaları, Okul İçerisinde Üstün Yeteneklilerin  Duygusal Sosyal Sorunlarının Anlaşılması ve Müdahale konuları öğretmen yaşantılarıyla ilişkili olarak ele alınmıştır.